Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У новому інформаційному агентстві Яндекса працюватимуть боти

53555 ПЕРЕГЛЯДІВ

Компанія Яндекс повідомила про створення нового інформагентства, в якому новини писатимуть роботи. На початковому етапі основними темами повідомлень будуть ситуації на дорогах, інформація про погоду та основні події, які відбулися протягом дня.

Марія Петрова, керівник проекту "Яндекс для медіа", зазначає: "Новини готуватимуть не журналісти, а сукупність алгоритмів сайту завдяки моніторингу та аналізу знайденої інформації." Завдяки обробці даних, агентство виділятиме лише ті новини, які є найбільш актуальними та витребуваними в пошуковій системі.

Інформація транслюватиметься в онлайн-режимі, та відповідно до кожного з видів подачі новин: графічні системи (інфографіка) для телебачення, спеціальний інтерфейс з текстами для радіостанцій та новинна стрічка для друкованих видань та інтернет-сайтів. Марія Петрова додала, що підписники зможуть абсолютно безкоштовно переглядати новини.

Компанія "Яндекс" вже надає свої послуги декільком редакціям, одним з яких є інформаційне агентство "Інтерфакс".

Юрій Погорілий, виконавчий директор Служби фінансово-економічної інформації агентства, підтверджує, що їх компанія співпрацює з "Яндексом" вже протягом декількох років, вони отримують інформацію про затори та інциденти на дорогах, яку потім публікують на своїй платформі.

Відкриття новинної стрічки планується на листопад.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео