Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

НАСА створили відділ з координації оборони від астероїдів та інших космічних загроз

53710 ПЕРЕГЛЯДІВ

Профільне урядове відомство Сполучених Штатів НАСА створило окремий підрозділ із захисту планети від космічних загроз. Підрозділ назвали Відділом по координації планетарної оборони (PDCO).

Створити відділ вирішили на минулому тижні з метою запобігання небезпечних ситуацій на кшталт падіння метеорита. На посаду головного спеціаліста із оборони планети призначено Ліндлі Джонсона, котрий раніше стояв на чолі організації, яка займалась стеженням за навколоземними об’єктами.

Головною задачею відділу являється знаходити астероїди й інші космічні тіла, котрі несуть загрозу Землі, і підготовлювати необхідні для ліквідації загроз, заходи. Крім того, із організацією співпрацюватиме Агентство із надзвичайних ситуацій та Пентагон. У засобах масової інформації стверджують, що теоретично можливе використання ядерних вибухів задля захисту Землі від астероїдів.

У НАСА повідомили, що на даний момент фахівці виявили близько тринадцяти з половиною тисяч навколоземних космічних тіл. Дев’яносто п’ять відсотків з них було виявлено з 1998 року. Понад півтори тисячі об’єктів виявляють щорічно.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео