Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«Facebook» і «Twitter» допомогли антитерористичній діяльності бразильських правоохоронців

«Facebook» і «Twitter» допомогли антитерористичній діяльності бразильських правоохоронців
162207 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дві всесвітньо відомі та популярні соціальні мережі вимушено розсекретили листування своїх користувачів, підозрюваних бразильськими поліцейськими у підготовці терактів на відкритті цьогорічної Олімпіади в Ріо-де-Жанейро 5-го серпня. Соціальні мережі надали правоохоронцям усю інформацію стосовно діалогів терористів.

Варто відзначити, що вищезазначені користувачі «Facebook» та «Twitter» підозрюються в участі у терористичних ісламістських угрупуваннях та є активними прихильниками Ісламської держави. Операція з затримання злочинців правоохоронцями за допомогою соціальних мереж вже отримала цікаву назву «Хештег».

Цікаво, що представники соціальних мереж, зважаючи на політику конфіденційності листування власних користувачів, зазначили, що не мають жодної толерантності до тих людей, котрі обговорюють таким чином можливі терористичні дії.

На вимогу української влади «Facebook» вперше розсекретив дані свого користувача восени рік тому. З шести запитів щодо семи підозрілих акаунтів соцмережа задовольнила тільки один.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео