Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини Украни: Енергія, яка буде отримуватися від людини, від рухів, від звуків.

Новини Украни: Енергія, яка буде отримуватися від людини, від рухів, від звуків.
185366 ПЕРЕГЛЯДІВ

Останнім часом стало з’являтися все більше альтернатив звичайним батареям.


Останнім часом стало з’являтися все більше альтернатив звичайним батареям. В основному вони працюють від незвичних джерел, таких як: тепло людського тіла, рух кінцівок, звукові і електромагнітні коливання.
Світ технологій розвивається зі швидкістю світла. З’являються електронні гаджети, а в слід за ними запитання: чим же ж його заряджати? У зарядці таких пристроїв використовується літій, але і його ресурси не вічні. Найдоступнішим джерелом на даний момент є тепло людського тіла.
Технологія для потреб ношених пристроїв компанії Інтел передбачає отримання енергії за рахунок різниці температур між людським теплом і спеціальним одягом. На думку розробників, цієї енергії буде більш ніж достатньо, аби забезпечити роботу мобільного телефону.
Інженери Стенфордського університету радять обрати їхню технологію отримання енергії від вловлюваних ультразвукових коливань. А ось Текстильній асоціації з Іспанії вдалося добути електрику з радіохвиль, випромінюваними датчиками, які сховані в одязі людини.
Також розглядається варіант з підлогою, на якій ми танцюємо, по якій ми ходимо. Сьогодні деякі європейські клуби вже взяли за основу і займаються цією розробкою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео