Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ro-Bow - робот віртуоз, якому під силу гра на скрипці!

Ro-Bow - робот віртуоз, якому під силу гра на скрипці!
238576 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гра на скрипці - це дуже складне і в той же час витончене заняття, не кожній людині під силу таке, не кажучи вже про роботів, чиї рухи не настільки витончені й плавні


Гра на скрипці - це дуже складне і в той же час витончене заняття, не кожній людині під силу таке, не кажучи вже про роботів, чиї рухи не настільки витончені й плавні. Однак, колишньому інженеру американського Національного інституту здоров’я Сету Гольдштейну вдалося зібрати у себе вдома прототип робота, якому під силу гра на скрипці.
Інженер назвав пристрій Ro-Bow (від RObot і BOW - «смичок»), він займає практично весь робочий стіл творця. Варто зазначити, що робот не має схожості з металевою людиноподібною істотою. Скоріш за все, це машина, якій під силу переводити midi-файли в пов’язані між собою дії по вилученню звуків з закріпленої в складному механізмі скрипки.
Плоди такої роботи інженера, який на пенсії безумовно вражають - робот досить непогано грає на інструменті. З віртуозами його порівнювати ніхто не стане, але як для машини - це прогрес. Безумовно людські руки і творіння живих музикантів - це зовсім інша історія. А от Ro-Bow - першопроходець у світі машин, у якого навряд чи знайдуться гідні конкуренти.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео