Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В Україні почнуть розгортати лікарні «другої хвилі»

В Україні почнуть розгортати лікарні «другої хвилі»
26041 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже другий тиждень поспіль триває зростання кількості нових випадків коронавірусної хвороби. Це може призвести до другої хвилі епідемії. Про це під час брифінгу повідомив Міністр охорони здоров`я Максим Степанов.

24 червня в Україні зафіксований новий антирекорд захворюваності — 940 нових випадків за добу. Аби бути готовими до забезпечення медичною допомогою всіх, хто потребує госпіталізації, МОЗ почало розгортати лікарні «другої хвилі». Вже два тижні фіксуються антирекорди, тож вірогідність другої хвилі епідемії надзвичайно велика.

«Ми вже працюємо над розгортанням лікарень другої хвилі, які будуть надавати допомогу хворим на коронавірусну інфекцію. Тобто ми вже усвідомлюємо, що в деяких областях, з таким відношенням людей до наших рекомендацій, іде зростання кількості пацієнтів, яких госпіталізують і які потрапляють в лікарні — а в лікарні забирають лише людей із важким перебігом хвороби — тобто це не безсимптомний перебіг. Тому нам треба розгортати другу хвилю» , — наголосив Максим Степанов.

До речі, спостерігається й різке зростання людей, хворих на пневмонію. За минулу добу таких в Україні виявлено 958.

Теги: лікарні,коронавірус,поширення пандемії,зростання ,Україна

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео