Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Поліцейські Донеччини успішно пройшли навчальний курс від колег з Канади

252081 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 8 лютого, 23 офіцера поліції отримали сертифікати про успішне закінчення тренінгу «Вступ до кримінальних розслідувань». Навчали та ділилися досвідом з правоохоронцями представники Канадської поліцейської місії в Україні. Інноваційні техніки розслідування злочинів та нові підходи щодо взаємодії підрозділів будуть застосовані у роботі дільничними, слідчими та патрульними поліцейськими.

Урочистий захід відбувся за участі заступників начальника Канадської поліцейської місії в Україні інспектора Ореста Гнатиківа та суперінтенданта Джорджа Кеннета Джерома Фореста у Маріупольському центрі первинної професійної підготовки «Академія поліції» ДЮІ МВС України. Сертифікати правоохоронцям вручив начальник поліції Донеччини Микола Семенишин.

Тижневий курс «Вступ до кримінальних розслідувань» успішно закінчили 23 поліцейських. Тренінг був проведений на Донеччині вперше у рамках двостороннього україно-канадського співробітництва.

Тренерами виступили інструктори Канадської місії в Україні. Слухачам представили світові модулі спілкування із затриманими в конфліктних ситуаціях та комплексну взаємодію між службами. Учасники тренінгу розглянули такі теми як «Організація події з місця злочину», «Домашнє насильство», «Наркотики та алкоголь», «Реагування на надзвичайні ситуації» та «Тактичне спілкування».

Курс складався з теорії та практики, під час якої поліцейські відпрацювали різні сценарії. Наприкінці тренінгу учасники склали підсумковий іспит.

«Ефективне, швидке розслідування кримінальних правопорушень - є для нас питанням номер один, особливо в контексті залучення всіх служб. Такі спільні тренінги покращать взаємодію патрульної поліції, оперативних підрозділів, дільничних офіцерів з органами досудового розслідування та прокуратури»,- зазначив начальник поліції Донеччини Микола Семенишин.

Крім того, канадські поліцейські підготували інструкторів, які зможуть ефективно доносити до колег інформацію з будь-яких дисциплін. Базовий курс пройшли 11 поліцейських.

«Не можна побудувати будинок без правильної основи. Зараз ми заклали дуже міцну та правильну основу – це співпраця та спілкування. Реформа поліції та розвиток – це постійний процес, який ніколи не закінчується. Надання якісних поліцейських послуг є основою довіри громадськості», - підкреслив заступник начальника Канадської поліцейської місії в Україні суперінтендант Джордж Кеннет Джером Форест.

Крім того, колеги з Канади відзначили двох кращих слухачів курсу. Поліцейським були вручені «монетки виклику», на яких зображено знак місії – емблему Канади та України. Таку відзнаку мають всі члени місії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео