Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Як працює Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки?

404807 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Дарницького району сьогодні мають вручити повістки за адресами проживання військовозобов’язаних. Приходячи до громадян додому, вони повідомляють, що їм належить відвідати Дарницький РТЦК, і вручають повістку.

Начальник мобілізаційного відділення Дарницького районного ТЦК Володимир Новосядлий пояснює: група отримує конкретні адреси військовозобов’язаних з відповідними спеціалізаціями, які зараз необхідні для поповнення лав ЗСУ, і підлягають виклику до ТЦК. Він розповідає, що маршрут визначається до поставлених цій структурі мобілізаційних розпоряджень, відповідно до планових завдань, які мають бути виконані. Визначаються категорії військовозобов’язаних, які підлягають  мобілізації. В залежності від цього формулюється пропозиція щодо здійснення оповіщень, які затверджуються розпорядженням начальника територіального центру.

Після того як ви отримали повістку, вам необхідно з’явитися до Територіального центру комплектації у зазначений час. Важливо розуміти, що після отримання повістки вас ніхто одразу не відправить на фронт. Це лише заклик з’явитися для звірки документів.

З собою потрібно взяти:

  • Паспорт;

 

  • Ідентифікаційний код;
  • Військово-обліковий документ;
  • Медичні документи;
  • Якщо є – посвідчення водія;
  • Інформацію про освіту;
  • Склад сім’ї;
  • Документи про наявність дітей чи догляд за особами з інвалідністю, щоб можна було ідентифікувати право на відтермінування.

У зазначений час Антон прийшов до ТЦК свого району. Там черговий направляє військовозобов’язаного залежно від його звання до відповідного кабінету мобілізаційного відділу. Рядові, сержанти чи старшини – до одного, офіцери – до іншого. Там звіряють документи.

Володимир Новосядлий розповів, що трапляється багато випадків того, що військовозобов’язані самі не надають інформацію про зміну їх облікових даних, бо це визначено в законодавстві. Це інформація про народження дитини, що є студентом чи інше, що дає право на відстрочку.

Повідомлення про зміну облікових даних – обов’язок самого військовозобов’язаного. Таку інформацію він має подавати кожні п’ять років. За порушення передбачається адміністративна відповідальність – штраф від 850 до 1800 грн.

Коли Антонові документи звірили, його направили на проходження військово-лікарської комісії. Простіше кажучи – ВЛК. Необхідно пройти окуліста, хірурга, невропатолога, терапевта і стоматолога. При необхідності додаються лікарі вузьких спеціальностей. Як розповів голова військово-лікарської комісії Дарницької ТЦК у м. Києві Дмитро Василенко, ВЛК при винесенні рішення опирається на порушення функцій органів або систем. Спираючись на ці висновки, приймається рішення: придатна людина, обмежено придатна чи непридатна або й може непридатна до військової служби. Наприклад, різні стадії порушення колінних суглобів можуть дати привід віднести людину до однієї з цих категорій залежно від ступеня порушення. Після отримання висновку ВЛК Антон повертається до мобілізаційного відділу, де йому пропонують навчання відповідно до його кваліфікації й виписують повістку і направляють на проходження спеціального тестування – Адаптивність-200. Вони повинні відповісти «так» або «ні» на 200 питань. Тест дає можливість подивитися, наскільки людина стресостійка, рівень комунікаційних здібностей, соціалізації. Якщо військозобов'язаний не складає такий тест, його не рекомендують до військової служби.

Автор: Управління стратегічних комунікацій ЗСУ

 

Теги: Вірю в ЗСУ, 115 бригада ЗСУ

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео