Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В рамках операції «Зброя та вибухівка» поліцейські перевіряють потяги зі службовими собаками

169347 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мета – убезпечити пасажирів та запобігти витоку нелегальної зброї до мирних областей.

З 20 травня на Донеччині розпочалися всеукраїнські профілактичні заходи, спрямовані на вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки. Це допоможе запобігти злочинам з їх використанням та зберегти життя людей.

Відсьогодні на залізниці працюють спільні наряди поліції та військової служби правопорядку, до яких входить кінолог зі службовим собакою, натренованою на пошук зброї та вибухівки.

«Наряди курсуватимуть у потягах та перевірятимуть як вагони, так і багаж пасажирів, які сідають на станціях. Наше завдання – виявляти вибухонебезпечні предмети, які можуть перевозити громадяни, а також підтримувати правопорядок у поїздах та на вокзалах», - зазначив заступник начальника кінологічного центру поліції Донецької області Віктор Казаков.

Залучення службових собак дозволяє за кілька хвилин перевірити значну територію та важкодоступні місця.

Зберігати безпеку пасажирів приміського потягу Маріуполь-Волноваха сьогодні допомагала німецька вівчарка Хонда. Як і інші вихованці центру, вона навчена виявляти замасковану зброю та не реагує на сторонні запахи.

Поліцейські отримали дозвіл і на перевірку поїздів міжрегіонального сполучення, які будуть обстежуватися під час відстою або зупинок на станціях в Донецькій області.

У подальшому планується залучати до роботи на залізниці ще одного кінолога з собакою за спеціальністю «пошук наркотиків».

Самі пасажири вважають такі заходи потрібними, адже вони гарантують їх безпеку.

Операція «Зброя та вибухівка» триватиме упродовж місяця. Окрім перевірок потягів, чотирилапі «детективи» постійно несуть службу на блокпостах, залізничних та автовокзалах регіону.

Нагадаємо, з початку року поліція Донеччини вилучила з незаконного обігу понад 270 гранат та 43 тисячі набоїв.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео