Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У регіонах, що межують з фронтом та кордоном України, триває виконання робіт з будівництва фортифікаційних споруд та посилення кількості мобільних вогневих груп

У регіонах, що межують з фронтом та кордоном України, триває виконання робіт з будівництва фортифікаційних споруд та посилення кількості мобільних вогневих груп
264483 ПЕРЕГЛЯДІВ

У регіонах, що межують з фронтом та кордоном України, триває виконання робіт з будівництва фортифікаційних споруд та посилення кількості мобільних вогневих груп. Про це заявив заступник голови Офісу Президента Олексій Кулеба.

"Важливо, що всі області України залучені до будівництва фортифікаційних споруд. Бригади з тилових областей активно допомагають у створенні ліній оборони, виготовленні військово-інженерних споруд та облаштуванні систем загороджень. Наприклад, Кіровоградщина та Закарпаття допомагають у Запорізькій області, а Тернопільщина та Львівщина - у Сумській. Бригади з інших областей, таких як Івано-Франківська, Полтавська, Черкаська, Хмельницька та Чернівецька, також активно будують оборонні споруди на Донеччині", - пояснив він.

За його словами, близько половини дронів, які щодня використовує Росія проти України, збивають мобільні вогневі групи.

"Тому ми разом із обласними військовими адміністраціями продовжуємо розширювати мережу таких груп та підвищувати їх ефективність у боротьбі з "шахедами" по всій Україні", - додав Кулеба.

У листопаді 2023 року Президент Володимир Зеленський наказав посилити оборону та будівництво фортифікаційних споруд на всіх ключових напрямках. А в грудні того ж року уряд прийняв постанову, яка розширює перелік державних органів, що мають право закуповувати товари, послуги та роботи для будівництва військових інженерно-технічних та фортифікаційних споруд.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео