Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

В ОБСЄ закликали до великоднього перемир’я

В ОБСЄ закликали до великоднього перемир’я
84926 ПЕРЕГЛЯДІВ

Голова ОБСЄ Мирослав Лайчак висловив пропозицію розпочати перемир’я у зоні військового конфлікту на Донбасі. За його словами, сторони вже зараз повинні домовитися про стійке припинення вогню на час великого християнського свята.

Голова ОБСЄ Мирослав Лайчак висловився з приводу необхідності припинення вогню на Донбасі принаймні з нагоди святкування Великодня. Лайчак зізнався, що відчуває жаль через неспроможність тристоронньої групи домовитися про тимчасовий режим тиші. Така інформація була розміщена на офіційному сайті ОБСЄ.

У пропозиції Мирослава Лайчака йдеться не лише про тимчасове поновлення перемир’я, але й про необхідність домовленості про стійке припинення вогню на постійній основі. За словами голови ОБСЄ, люди, які живуть на сході України, щодня переживають труднощі. Тому обидві сторони переговорів зобов’язані гарантувати їм безпеку та надійність, що своєю чергою є неодмінною умовою будь-якого позитивного розвитку, включаючи покращення важкої гуманітарної ситуації.

Як відомо, під час останніх перемовин Тристоронньої контактної групи ініціатива щодо великоднього перемир’я, запропонована Україною, була проігнорована з боку Росії.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео