Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Савченко VS головарі ДНР та ЛНР

Савченко VS головарі ДНР та ЛНР
135892 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Днями Савченко самовільно організувала зустріч із Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким, головарями самопроголошених республік. Після повернення депутат повідомила, що зустріч відбулася у Мінську, на якій були також присутні російські представники. Питання, яке вони обговорювали, за словами пані Савченко, стосувалося обміну бранцями та звільненню українців із ворожого полону.

     Народна обраниця запевняє, що сторонам вдалося дійти згоди та обговорити схему передачі полоненими. Зокрема, як каже Савченко, бойовики погодилися видавати одного українця в замін чотирьох бойовиків. Згідно списків, зіставлених на зустріч, українська сторона повинна видати понад 200 бойовиків, а сепаратисьтка – близько 50 полонених.

     Надія Савченко після зустрічі заявила, що розгледіла в опонентах людей, готових до діалогу. Наостанок додала, що у разі потреба схожі дебати з бойовиками самопроголошених республік можуть повторитися.

     Без уваги цю зустріч не залишив і Президент України Петро Порошенко. Він заявив, що ці переговори нічого доброго не принесуть ані українцям, ані самій нардепу. Очільник зазначив, що надто розчарований поведінкою Савченко й не вірить, що людина, яка пройшла страшні випробовування в російському полоні, пішла на такий необдуманий крок.

     Також він додав, що Україна продовжує активну роботу над звільненням вітчизняних бранців із ворожого полону в Росії та на території тимчасово окупованого Донбасу та Криму.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео