Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент України Петро Порошенко змінив плани через підвищення активності в Авдіївці

Президент України Петро Порошенко змінив плани через підвищення активності в Авдіївці
136061 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ситуація на сході все більше напружується. Бойовики розгорнули цілодобовий обстріл Авдіївки. Вогонь ведуть з важкої техніки: танків, мінометів і великокаліберної артилерії. 30 січня штаб АТО зафіксував трьох загиблих і близько 20 травмованих. Така ситуація змусила Президента країни змінити свої плани та скасувати візит до Німеччини.

За даними штабу, обстріли на сході почали призводити до надзвичайної ситуації, яка може викликати серйозні наслідки. Зокрема, йдеться про гуманітарну катастрофу.

Петро Порошенко надав наказ негайно доповісти про ситуацію на сході України ОБСЄ та ООН. Таку інформацію надав ЗМІ міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За словами керівника української сторони Спільного центру контролю та координації (СЦКК) Анатолія Петренка, СЦКК 44 рази намагалося ввести «режим тиші», проте сепаратисти жодного разу не відреагували на цю вимогу. Натомість все інтенсивніше продовжуються обстріли. Найбільше дістається Авдіївській промзоні. На цій ділянці, каже пан Петренко, випущено понад 700 боєприпасів.

Наразі відомо, що бойові дії призвели до знеструмлення міста, через що Авдіївський коксохімічний завод перейшов на автономне живлення, а Донецька фільтрувальна станція повністю зупинила роботу.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео