Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Пекельна ніч у Авдіївці

Пекельна ніч у Авдіївці
108904 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ховаючись за житловим будинком, бойовики обстріляли Авдіївку з систем залпового вогню «Град». В результаті обстрілу постраждали мирні жителі. У місті оголошено надзвичайний стан.

Через потужні обстріли у Авдіївці було зруйновано останню робочу лінію постачання, без якої місцевий завод більше не може забезпечувати населення водою, теплопостачанням та електрикою. У зв'язку із цим у місті оголошено надзвичайний стан та ввезено генератори, продукти харчування, обігрівачі та інші важливі технічні засоби. Місцева лікарня сьогодні працює на потужних генераторах, а завдяки автономному опаленню продовжують функціонувати дитсадок та дві школи. Наразі, створено спеціальні пункти обігріву та разом з тим розглядається питання евакуації майже 8 тисяч жителів Авдіївки із міста. За попередніми даними, область готова в терміновому порядку прийняти 9 тисяч евакуйованих жителів.

У зв'язку з різким загостренням конфлікту у Авдіївці, Петро Порошенко розпорядився скликати термінове засідання Тристоронньої контактної групи у будь-якому зручному форматі. Внаслідок перемовин, Росія надала гарантію на припинення вогню у Авдіївці на 7 годин для здійснення ремонтних робіт у місті. Варто відмітити, що до охорони знеструмленого міста долучились й додаткові наряди поліції.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео