Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Угорщина – другий ризик після РФ для України

Угорщина – другий ризик після РФ для України
136316 ПЕРЕГЛЯДІВ

Угорська влада може претендувати на Закарпаття, якщо Росії вдасться втілити у життя свій проект «Русский мир». Таку думку озвучив один із лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемільов.

За його словами, угорська влада неодноразово робили некоректні заяви, начебто Україна намагається притісняти права угорців, які проживають на Закарпатті. Схожими закидами керується й кремлівська влада, яка під гаслом «Захистимо російськомовні верстви населення від бандерівців», вторглася на Донеччину та анексувала Крим.

Мустафа Джемільов схиляється до думки, що Угорщина з радістю відтяпає шмат української землі, як тільки з'явиться така нагода. Також лідер кримських татар зауважив, що й до російського вторгнення Україна не могла похвалитися тісними відносинами з угорськими політиками. Мовляв, ще до віроломних подій на сході України Угорщина допускала заяви стосовно захисту прав та інтересів угорців на Закарпатті. Здебільшого такі слова звучали від іноземного прем'єр-міністра Віктора Орбана.

Наостанок пан Джемільов додав, що тривожним дзвіночком для нас є те, що головною у владі в Угорщині є пропутінська праворадикальна націоналістична партія Yobbik.

Нагадаємо, взимку до Угорщини на лікування було доправлено групу українських військових, які отримали у боях на сході різноманітні поранення. За даними штабу АТО, кількість бійців, яких прийняла країна, становить 20 чоловік. Кошти на лікувальні заходи та реабілітацію військових виділила угорська влада.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео