Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Відомий суд, який займатиметься справою збитого боїнгу МН17

Відомий суд, який займатиметься справою збитого боїнгу МН17
137238 ПЕРЕГЛЯДІВ

Підозрюваного у збитті малазійського боїнгу МН17 над донецьким небом судитимуть у Гаазькому суді. Таку інформацію повідомив на парламентському засіданні голова нідерландського міністерства з безпеки та юстиції Стеф Блок.

За його словами, логічніше провести судовий процес у Гаазькому суді. Існує ймовірність, що розгляд справи проходитиме поза межами міста, повідомив Блок. Раніше повідомлялося, що зловмисники по цій справі будуть судитися згідно з нідерландським законодавством і суд проходитиме саме там.

Як відомо, поки що слідча група у справі збитого рейсу й досі розслідує обставини трагедії. На сьогодні жодна людина не отримала обвинувачення у злочині в офіційному порядку. Досі також невідомо, чи дійсно зловмисники будуть знаходитися в Гаазі. Проте пан міністр пообіцяв, що докладе максимум зусиль, аби винні у смерті 283 людей постали перед судом. Хоча вони зможуть й заочно отримати свій вирок.

Нагадаємо, повітряне пасажирське судно рейсу МН17 збили над підконтрольною територією донецькими сепаратистами влітку 2014 року. У авіакатастрофі загинуло 283 людини та 15 членів команди. Пасажири були підданими трьох країн: Австралії, Нідерландів і Малайзії.

За даними слідчої групи, боїнг збили з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який виготовляється у Росії.

Наразі відомі імена сотні підозрюваних у катастрофі. Їхні імена обіцяють оприлюднити вже наступного року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео