Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент оголосив 2016 рік Роком англійської мови

187340 ПЕРЕГЛЯДІВ

В наступному році українці вивчатимуть англійську. А державні службовці та посадові особи освоюватимуть дану іноземну мову на спеціальних курсах, а її поглиблене вивчення включать до програми підвищення кваліфікації вище зазначених категорій працівників. Крім того, українське законодавство буде значно удосконалене у напрямку науки та освіти, що дозволить визначитися із переліком необхідних посад для педагогів, науковців, де володіння англійською буде обов’язковим. Також до атестації на профпридатність треба готуватися й вчителям англомовникам, адже буде проведена поетапна їх сертифікація у відповідності до Загальноєвропейської рекомендації стосовно мовної освіти.

Більше того, фільми та телепрограми, іноземного виробництва, показуватимуть без перекладу з англійської на українську, натомість на екрані з’являться субтитри державною мовою.

Усе це буде впроваджено задля того, аби підвищити рівень знання українцями мови, яка звучить в будь-якій державі світу.

А Петром Порошенком, Президентом України, був підписаний відповідний Указ, який проголошує наступний рік – роком англійської мови. Гарант сподівається, що такий крок допоможе його співвітчизникам розширити свої соціокультурні, освітні, економічні можливості.

Після того, як Кабмін розробить та затвердить заходи, в обласних, міських та районних адміністраціях також буде прийнята концепція виконання президентського Указу.

На останок варто зауважити, що Президент запропонував спростити в’їзд до країни фахівців та волонтерів, котрі зможуть працювати в літніх мовних таборах, на курсах англійської мови, викладати на гуртах, котрі будуть діяти в закладах позашкільної освіти і допоможуть українцям говорити англійською як другою рідною мовою.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео