Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

"Українські прапори на литовських вулицях однозначно доводять: ми вже союзники", — Зеленський

"Українські прапори на литовських вулицях однозначно доводять: ми вже союзники", — Зеленський
313917 ПЕРЕГЛЯДІВ

На думку Президента України Володимира Зеленського, українські прапори на литовських вулицях однозначно доводять, що Україна отримає запрошення в НАТО.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво президента.

У Литовській Республіці Президент України разом з першою леді Оленою Зеленською взяли участь у заході, організованому в межах кампанії «Піднімаю прапор за Україну в НАТО».

На площі Лукішкєс у Вільнюсі Президента України та першу леді зустріли Президент Литви Гітанас Наусєда та перша леді Діана Наусєдєнє.

Глави двох держав отримали з рук волонтера, співзасновника волонтерського руху Blue and Yellow Йонаса Охмана прапор України, переданий українськими військовими з міста Бахмута на Донеччині, де тривають запеклі бої з російськими окупантами. Також цей стяг пронесли вулицями Вільнюса бігуни-марафонці.

Президент Литви під час свого виступу наголосив, що відвідуючи столицю України, він зустрівся з Володимиром Зеленським та поділився ідеєю підняття прапора з поля бою на площі Вільнюса, який доставлять бігуни, і висловив радість, що це вдалося організувати. 

 «Я радію з того, що ми йдемо вперед. І я думаю, що Україна справді буде членом НАТО. Ми не маємо права діяти інакше, бо зараз та ціна, яку платить Україна, є найвищою. Це ціна крові. Ціною своєї крові, своїх життів українці дають нам час, щоб ми могли підготуватися й дати гідну відсіч Росії. Росія не переможе», — зазначив Гітанас Наусєда.

Своєю чергою Президент України заявив, що тут, у Вільнюсі, дуже добре помітний прогрес Європи, де люди знають, що таке безпека і як її досягти.

«І знають, що безпека – це разом з Україною. Я вдячний тобі, Вільнюсе, і всім литовським містам і громадам за кожен заклик на підтримку України, за прихисток для наших людей, які тут, у Литві, врятувалися від бойових дій. Дякую за вашу допомогу нашій обороні, за вашу чітку, чесну і – що важливо – сміливу позицію щодо запрошення України в НАТО. Українські прапори на литовських вулицях однозначно доводять: ми вже союзники, і Україна захистить і свою, і вашу свободу! І ніколи, ніколи й нікому не можна озиратися на Москву», — наголосив Володимир Зеленський.

Також він окремо висловив подяку за особисту допомогу Гітанаса Наусєди.

Глава держави акцентував, що український бойовий прапор, який сьогодні замайорить у Вільнюсі, привезено з міста Бахмута, де відбувається одна з найбільш визначальних битв за свободу у Європі, і саме так її згадуватимуть наші діти й онуки.

«Цей наш бойовий прапор із Бахмута означає, що ніколи знову литовцям не доведеться битися проти російських солдатів ані під Вільнюською телевежею, ані в будь-якому іншому місці вашої столиці, вашої країни! Литва завжди буде лише вашою! Цей наш прапор означає, що ніколи знову не буде депортацій із країн Балтії в Сибір. Ніколи знову не буде поділів Польщі й приниження загарбниками Угорщини. Ніколи знову не буде танків у Празі та «зимових війн» проти свободи Фінляндії… Жодних окупацій у Європі більше не буде!», — сказав під час виступу Володимир Зеленський.

Як він зазначив, український прапор хоч і пробитий кулями, але живий, гордий і вільний, і це означає, що й кожен прапор країн Європи буде живим, гордим і вільним.

«Там, у руїнах Бахмута, на полях інших битв в Україні залишаться розбитими російські загарбницькі амбіції. І не Україна чи хтось інший у нашій Європі, а саме вони, російські загарбницькі амбіції, будуть у руїнах», — наголосив Глава держави.

На його думку, якщо Північноатлантичний Альянс стане партнером Україні, це зробить НАТО сильним і рішучим.

«Я хотів би, щоб ця віра стала впевненістю – впевненістю в рішеннях, на які ми заслуговуємо – всі ми заслуговуємо – і яких очікує кожен наш воїн, кожен наш громадянин, кожна наша мати, кожна наша дитина. І хіба це – завелике бажання? НАТО дасть Україні безпеку. Україна зробить Альянс сильнішим», — підкреслив Володимир Зеленський.

Теги: НАТО,ПІвнічноатлантичний Альянс, Офіс Президента, Президент України, Володимир Зеленський

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео