Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У Києві пройшла урочиста церемонія підняття Державного Прапора України

У Києві пройшла урочиста церемонія підняття Державного Прапора України
27364 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 23-го серпня, Софійська площа у столиці нашої держави стала центром урочистого відкриття святкування Дня Державного Прапора України. У церемонії прийняли участь Глава Української держави Петро Порошенко, його дружина Марина, Марія Рибак – донька загиблого під Горлівкою героя України Володимира Рибака, а також члени Кабінету міністрів, Верховної Ради та військовослужбовці.

За словами українського президента, сьогоднішнє завдання армії України – підняти державний прапор у наразі насильницько окупованих Донецьку, Луганську, Сімферополі та Севастополі – надзвичайно складне в умовах постійного поширення євроскептицизму щодо України, котрому вельми сприяє Російська Федерація. Але поки живі державні символи нашої країни – прапор, герб та гімн – жива й Україна, за незалежність та територіальну цілісність якої кожного дня віддають свої життя сміливі українські воїни-патріоти.

Петро Порошенко додав, що цьогорічний виступ української збірної на Олімпіаді у Ріо-де-Жанейро теж виявився символічним, оскільки одна з завойованих для нашої держави золотих медалей належить спортсменові Олегу Верняєву – донеччанину, чий яскравий виступ на Олімпійських іграх продемонстрував усьому світові українські силу, міць та незламність духу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео