Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

У НАТО наголошують на важливості виконання Мінських домовленостей сторонами україно-російського конф

У НАТО наголошують на важливості виконання Мінських домовленостей сторонами україно-російського конф
27184 ПЕРЕГЛЯДІВ

Єнс Столтенберг – Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу – та президент Української держави Петро Порошенко обговорили у телефонному режимі сьогоднішню ситуацію навколо тимчасово непідконтрольних Уряду України територій Донбасу та Автономної Республіки Крим, зокрема, військову ескалацію конфлікту і зростання кількості провокацій з боку Російської Федерації на вищезазначених українських землях.

З точки зору Генерального секретаря НАТО, ключовим моментом у контексті припинення бойових дій в Україні є повне виконання Мінських домовленостей обома сторонами кровопролитного конфлікту. Крім цього, містер Столтенберг наголосив на тому, що Альянс має намір реалізувати у нашій державі спеціальний «Комплексний пакет допомоги», направлений саме на деескалацію конфлікту та на додаткову модернізацію армії України до найвищих стандартів Військових Сил Північноатлантичного альянсу.

Варто відзначити, що Петро Порошенко, у свою чергу, закликав НАТО не припиняти внутрішнього обговорення важливого питання продовження військової агресії з боку Російської Федерації на українських землях. Спираючись на той факт, що світова політична спільнота неодноразово казала про загрозу з боку Росії не тільки безпеці України, а й безпеці на міжнародному рівні, питання врегулювання україно-російського конфлікту, як і раніше, лишається у НАТО на порядку денному.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео