Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Будівництво доріг та оборона стануть пріоритетними галузями для державного бюджету

Будівництво доріг та оборона стануть пріоритетними галузями для державного бюджету
54219 ПЕРЕГЛЯДІВ

У наступному – 2017-му – році фінансування безпекового, оборонного та інфраструктурного секторів України стане пріоритетним у контексті проекту державного бюджету. Таку заяву зробив президент України Петро Порошенко, беручи участь у засіданні Ради національної безпеки і оборони.

Зокрема, Глава Української держави наголосив на тому, що майбутнього року видатки на безпеку та оборону мають скласти 5% валового внутрішнього продукту. За словами пана Порошенка, будівництво принципово нової української армії, як і раніше, залишається його ключовим пріоритетом. Крім того, вищезазначене фінансування включатиме у себе й вирішення питання про звільнення тимчасово окупованих українських територій. Мова йде про збільшення видатків на зовнішньополітичні відомства, оскільки повернення частин Донбасу Україні має відбуватися виключно дипломатичним, а не військовим шляхом.

Одразу три роки – з 2016-го по 2018-й – Петро Порошенко назвав роками дорожнього будування. Порівнюючи з 2013-м, кількість подібних інфраструктурних об'єктів, котрі потребують серйозного ремонту, зросла у 10 разів. Продовжуватиметься в Україні і вже розпочатий процес децентралізації.

Варто відзначити, що не забув президент і про галузь культури. Таким чином, у державному бюджеті-2017 будуть передбачені кошти для фінансування будівництва дійсно патріотичних установ – Музеїв Героям Небесної Сотні та воїнам АТО. До того ж, Глава держави має намір проконтролювати збільшення соціальних стандартів, у тому числі й заробітних плат для робітників освіти.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео