Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна та Польща тісніше співпрацюватимуть у галузі оборони

Україна та Польща тісніше співпрацюватимуть у галузі оборони
27226 ПЕРЕГЛЯДІВ

Глава Української держави Петро Порошенко та Керівник Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох обговорили напружену ситуацію, котра наразі склалася у Донбасі, та дійшли висновку про додаткову активізацію співпраці у безпековій та оборонній сферах. Зокрема, Польща підтримала рішення, раніше прийняте Радою Європейського Союзу стосовно продовження санкцій проти агресивної Росії, та, як і раніше, відмовилася визнавати легітимність політичних виборів до Державної Думи Російської Федерації на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

 

Зазнає покращення й україно-польське співробітництво у військово-технічній та військовій сферах, свідоцтвом чого, за переконаннями обох сторін, стане спеціальна двостороння Угода про вищезазначене співробітництво. Також додатково активізується і співпраця держав у контексті спільних відносин із Північноатлантичним альянсом – НАТО.

Важливо додати, що останній на сьогоднішній день конфлікт між Україною та Польщею, пов'язаний із визнанням останньою країною кровопролитної Волинської трагедії «геноцидом українського народу проти польського», потроху сходить нанівець, свідоцтвом чого є підтримка Сейму Польщі палких закликів Уряду України про відсутність політизації спільного історичного минулого держав та зосередження власних сил на протистоянні інформаційним атакам Російської Федерації.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео