Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко оголосив нову дату отримання безвізу з ЄС

Порошенко оголосив нову дату отримання безвізу з ЄС
162683 ПЕРЕГЛЯДІВ

До 24-го листопада поточного року – саме у цей проміжок часу, як зазначив президент Української держави Петро Порошенко, наша країна отримає довгоочікуваний безвізовий режим із країнами Європейського союзу.

 

Варто відзначити, що раніше дати цієї події суттєво варіювалися: спочатку мова йшла про вересень 2016-го, потім – про початок цьогорічного жовтня, після чого переговори стосовно введення безвізу для України почали затягуватися, через що обіцяне раніше прийняття рішення про надання безвізового україно-європейського режиму перейшло на кінець жовтня. І ось тепер – нова дата. Аж у листопаді. Цьогорічного ж квітня Європейська комісія запропонувала Раді ЄС та Європарламенту скасувати візовий режим для українців.

Цікаво, що сам президент України впевнений у тому, що все-таки з наступного місяця громадяни нашої держави зможуть відвідувати європейські країни, не оформлюючи віз. Важливо додати, що затягувався цей і без того непростий процес через численні суперечки між Єврокомісією та Європарламентом відносно доцільності надання Українській державі безвізу, зважаючи на військові дії на її території. Наразі відомо, що члени Європейського парламенту підтримали Україну у питанні надання їй якнайшвидшого безвізу.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео