Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Політичних в’язнів Карпюка та Клиха скоро можуть обміняти

Політичних в’язнів Карпюка та Клиха скоро можуть обміняти
190213 ПЕРЕГЛЯДІВ

     Якщо Президент дасть згоду на такий обмін, адже по ту сторону бійні чимало українських бранців, які чекають на повернення додому, то скоро Карпюк та Клих матимуть змогу повернутися до Батьківщини. Таку думку заявив депутат радикальної партії Андрій Лозовий. Він підкреслив, що за такий обмін сьогодні підписалося 100 народних депутатів.Найближчим часом вони планують звернутися до Президента України Петра Порошенко та попросити його пришвидшити повернення Клиха та Карпюка до України, а дезертирів-зрадників Олександра Одінцова та Максима Баранова віддати в обмін на наших хлопців до рук тих, чию сторону вони у свій час обрали. Андрій Лозовий певен, що Карпюк і Клих надто натерпілися від російських катів у в'язниці, тож їх потрібно обміняти першими.

     Нагадаємо, 26 травня Верховний суд Чечні у Грозному виніс вирок Клиху та Карпюку та наказав засудити першого до 20 років ув'язнення, а другого підсудного – до 22 з половиною років. У свою чергу правозахисний центр «Меморіал» назвав Станіслава та Миколу політичними в'язнями, яких незаконно вивезли до іноземної держави, та проти яких фабрикують кримінальні справи.

     Додамо, що чоловіків звинувачують у тому, що в 1994-1995 роках вони воювали проти російських солдат у Грозному у складі військового формування Самопроголошеної Республіки Ічкерія.

     Вірогідної інформації щодо затримання Клиха немає. Щодо Карпюка, то за даними його товаришів, його викрали російські спецпризначенці в березні 2014 року та таємно перевезли до Росії. Дружина пана Карпюка, Олена каже, що в останнє бачила чоловіка, коли той відправлявся до відрядження у Чернігівську область. Після цього вона більше не спілкувалася з ним.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео