Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Президент України Петро Порошенко зібрав нічне термінове зібрання

Президент України Петро Порошенко зібрав нічне термінове зібрання
27375 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після скасування свого візиту до Німеччини Петро Порошенко відразу зайнявся обговоренням надзвичайної ситуації в Авдіївці. За словами замголови Адміністрації Президента України Костянтина Єлісєєва, керманич надав наказ терміново зібрати трьохсторонню контактну групу по врегулюванню ситуації на Донбасі. Обговорення ситуації проводитиметься у відеорежимі.

Питання, яке стало нагальним для вирішення, пов'язане з високою ймовірністю виникнення гуманітарної катастрофи в Авдіївці. Через інтенсивні бойові дії в місті зруйнована мережа електропостачання та пошкоджено водопостачання, два заводи – зупинили свою роботу.

За словами голови Донецької обласної військово-громадської адміністрації Павла Жебрівського, у місті заявили про надзвичайне положення. Наразі там створено обласний координаційний центр. Ситуацією займаються силовики, керівники Авдіївки, рятівники та представники міських підприємств.

Нагадаємо, дві доби тому незаконні військові формування атакували позиції сил АТО. За два дні у боях загинуло вісім українських військових, близько 20 отримало поранення.

Київ звернувся до міжнародних партнерів, аби ті натиснули на Москву через активізацію боїв в Авдіївці. Також Україна додала, що міжнародні організації повинні визнати Росію військовим злочинцем, який веде кровопролитну війну на Донеччині і постійно порушує «режим тиші».

Нагадаємо, Кремль заперечує будь-які звинувачення у причетності до військових операцій на сході України.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео