Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Володимир Зеленський провів зустріч з керівниками європейських зовнішньополітичних відомств

Володимир Зеленський провів зустріч з керівниками європейських зовнішньополітичних відомств
84844 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент провів важливу зустріч з представниками зовнішньополітичних відомств ЄС. Важливі питання Володимир Зеленський обговорював з міністрами закордонних справ Франції і Німеччини. Говорили у тому числі про шляхи вирішення проблеми окупованих територій і співпрацю України з ЄС.

30 травня у Києві Володимир Зеленський зустрівся з міністрами закордонних справ Франції та Німеччини Ж.І ле Дріаном і Гайко Маасом. Президент висловив іноземним гостям подяку за увагу з боку їхніх держав до України. Зокрема, Зеленський передав подяку французькому президенту Еммануелю Макрону та німецькому канцлеру Ангелі Меркель за підтримку України у складний період.

Під час зустрічі обговорювалися найважливіші теми сьогодення. У тому числі – подальші кроки для активізації переговорного процесу щодо окупованих територій Донбасу. Другий важливий пріоритет для голови держави – повернення на батьківщину всіх полонених, які перебувають у Росії.

Окремим пунктом обговорень стала європейська інтеграція України. Іноземні гості відзначили, що на сьогоднішній день спостерігається колосальний прогрес у співпраці України та Європейського Союзу і НАТО. Представники європейських країн запевнили у наданні підтримки Україні в цьому векторі і надалі. Володимир Зеленський підтвердив, що готовий відвідати Францію і Німеччину для того, щоб зустрітися зі своїми колегами і особисто обговорити важливі питання.

Теги: зустріч,Зеленський,міністри,Україна,обговорення,ЄС

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео