Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Петро Порошенко пообіцяв не продавати "Укрзалізницю"

Петро Порошенко пообіцяв не продавати "Укрзалізницю"
186231 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Укрзалізниця» не буде продаватися державою у приватні руки. Про це заявив Президент України, виступаючи у Верховній Раді. Не загрожує приватизація і оборонним заводам

«Укрзалізниця» не буде продаватися державою у приватні руки. Про це заявив Президент України, виступаючи у Верховній Раді. Не загрожує приватизація і оборонним заводам. Ці стратегічні об’єкти, що мають дуже важливе значення для держави, залишаться у її фонді.

Під час традиційного щорічного послання народним депутатам України Петро Порошенко запевнив, що головну залізничну компанію держави «Укрзалізницю» продавати не збираються. Щодо оборонних заводів голова держави має таку саму впевнену позицію. Приватизація, за словами Президента, стосуватиметься тільки тих підприємств, які є тягарем для української економічної системи. Як приклад Петро Порошенко назвав 14 кінних заводів, які не потрібні у державній власності. Такі підприємства, на його думку, варто передати у приватні руки.

Що стосується долі «Укрзалізниці», Андрій Пивоварський, міністр інфраструктури, заявив, що на базі Державної адміністрації залізничного транспорту буде створена акціонерна компанія, якій і буде підпорядковуватися головна компанія-перевізник залізницею. Ця акціонерна компанія, за словами міністра, буде функціонувати вже у вересні цього року.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео