Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Багатії платитимуть додатковий податок

106793 ПЕРЕГЛЯДІВ

Президент України пообіцяв запровадження податку на розкіш. Ця міра, за словами Петра Порошенка, є необхідною, оскільки податкова реформа не може відбуватися лише за рахунок соціально незахищених шарів населення.

Петро Порошенко заявив про свою готовність ввести в Україні податок на розкіш. Президент не розповів, яким має бути розмір такого податку і що саме за законом вважатиметься предметом розкоші.

Єдине, що пояснив очільник держави — в Україні має відбуватися реформування податкової системи, і її дія не повинна стосуватися пенсіонерів та незахищених шарів населення. Чималу долю відповідальності мають нести представники крупного бізнесу.

Крім збільшення податку для заможних шарів населення та бізнесменів, Президент вважає за необхідне продовження практики спрощеного оподаткування, тому ще ця схема стимулює розвиток малого та середнього бізнесу, сприяючи створенню великої кількості робочих місць. Незважаючи на те, що такі підприємства не приносять значного прибутку до бюджету, вони й не вимагають великих витрат з бюджету для забезпечення різних соціальних ризиків. Саме з цієї причини спрощене оподаткування, на думку гаранта, є дієвим інструментом розвитку середнього і малого підприємництва у державі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео