Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко зустрівся із керівником МЗС України

158924 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануел Гарсія-Маргальйо  Марфілем відвідав Україну. Під час свого перебування в Україні він зустрінувся із президентом Петром Порошенком


Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануел Гарсія-Маргальйо  Марфілем відвідав Україну. Під час свого перебування в Україні він зустрінувся із президентом Петром Порошенком.  Президент України подякував міністру за підтримку, яку надає Іспанія українському народові і за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Петро Порошенко повідомив міністра про обстріл Краматорська сепаратистами  в наслідок якого загинули мирні жителі серед яких були діти. При цьому він уточнив, що місто знаходиться на відстані у майже 45 кілометрів від зони бойових дій, а це означає, що сепаратисти свідому стріляли по мирних жителях і назвав цей обстріл терористичним актом.   
        Керівник іспанського МЗС висловив співчуття  українському народові через загибель людей, а також висловив сподівання на якнайшвидше закінчення протистояння. Окрім цього він повідомив, що його країна усвідомлює загрозу, яку несе тероризм. «Ми прекрасно розуміємо ситуацію в Україні і загрози, які несе тероризм  і наскільки важливо боротись із ним, а також сподіваємось на настання миру в якомога коротші терміни.»,- заявив він.  У свою чергу  Петро Порошенко повідомив, що українська влада робить усе можливе і залежне від неї для того, щоб на Донбасі настав мир, але постійні обстріли з боку сепаратистів по мирним жителям і їхнє небажання припиняти протистояння роблять усі спроби української влади марними. Також український президент наголосив на важливості зустрічі, яка відбудеться у середу у «нормандському форматі» і назвав її «одним із останніх шансів на настання миру в Україні». У свою чергу іспанський міністр запевнив, що Іспанія буде солідарною із Європейським союзом у питанні економічного тиску на Російську Федерації  і ніколи не визнає «жодних дій, які суперечать Конституції України». Окрім цього висловив готовність його країни допомагати у проведенні реформ в Україні. Петро Порошенко заявив, що українська влада розуміє усю відповідальність, яка лежить на них і готова проводити ефективні і якісні реформи, а також боротись із корупцією. Він також повідомив, що Україну повинні відвідати представники іспанського бізнесу і висловив готовність сприяти створенню сприятливого інвестиційного клімату в Україні для залучення міжнародних інвесторів.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео