Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Порошенко заявив, що ЄС не повинно приймати рішення за Україну

Порошенко заявив, що ЄС не повинно приймати рішення за Україну
238732 ПЕРЕГЛЯДІВ

Питання із введенням миротворців ще остаточно не вирішено. Петро Порошенко заявив, що Україна повинна самостійно приймати рішення, щодо введення миротворчого контингенту


Питання із введенням миротворців ще остаточно не вирішено. Петро Порошенко заявив, що Україна повинна самостійно приймати рішення, щодо введення миротворчого контингенту.
«ЄС і ООН – наші добрі стратегічні партнери, яким ми, звісно, довіряємо. Нам заявили, що буде проблематично забезпечити окуповані території миротворцями без згоди «другої» сторони, але ми вважаємо, що це Україна першочергово повинна вирішувати: мати на своїх землях миротворців чи ні.» - висловлює свою думку Порошенко.
Крім того, Президент наголосив, що українська влада має підтримку за сторони Євросоюзу та НАТО. Проте, Петро Олексійович занепокоєний тим, що після ряду інцидентів в Україні з анексією Криму та окупацією Донбасу, система безпеки після Другої світової війни, запропонована ООН, на жаль, сама себе вже пережила. Крім того, перепонку в прийнятті рішення створює однин із членів ООН, який є агресором не лише для України, а й для всього світу.
«Я звертався до Генерального секретаря Пан Гі Муну, з проханням почати введення миротворчої місії. Ми вважаємо, що зараз необхідно розташувати миротворчий контингент ООН на кордоні з РФ, щоб припинити поставки зброї та амуніції бойовикам. Крім того, необхідно розмістити миротворців на кордоні з буферною зоною, щоб не допустити подальшої ескалації конфлікту в Україні», - коментує Петро Порошенко.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео