Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Адміністрація Президента розповіла деталі п’ятої хвилі мобілізації

Адміністрація Президента розповіла деталі п’ятої хвилі мобілізації
26692 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз уряд оголосив 5 хвилю мобілізації. Адміністрація Президента розповідає, хто підпадає під призив.


Коли справа стосується війни – час завжди здається невичерпним. Вже рік пройшов з моменту початку агресії на Донбасі, а ще досі здається, що тільки вперше призвали наших солдат.
Зараз уряд оголосив 5 хвилю мобілізації. Адміністрація Президента розповідає, хто підпадає під призив.
«Ми хочемо залучити цією хвилею спеціалістів, людей, які є професіоналами своєї справи», - розповідає заступник голови Адміністрації Президента, кадровий розвідник Андрій Таранов. Він також зазначає, що минулого разу до лав армії брали тих, хто не мав професійного профілю освіти. Власне, вже після призиву людей «доучували». Зараз же, хочуть залучити до ВСУ виключно експертів військово-облікової спеціальності.
Ну і традиційно, 4 та 5 хвилю стануть ротаційними. Більше того, зараз на меті є створення спеціально підготовленого резерву бійців.
«У нас є оснащення, спеціалісти, солдати. Залишилось тільки прикласти зусиль для повної підготовки наших бійців», - зазначає Таранов.
Крім того, зараз розпочинається активна боротьба з тими, хто ухиляється від служби в армії.
«Систему, яку ми закладаємо, повинна якісно проявити себе і в майбутньому. В мирний час куди підуть працювати наші хлопці? Ну, допустимо, люди захочуть працювати на митниці, у фіксальній службі, автоінспекції. Їх запитають, а що ви робили з такого по такий період, коли призивали до армії? «Відмазалися», ухилилися? Ви нам не підходите.
Щодо вищого командування, то слід зазначити, що Петро Порошенко особисто проводить співбесіди з тими особами, що претендують на пост генерала. Головним критерієм відбору є результативність проведених операцій в зоні АТО.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео