Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Які реформи очікують на ЖКГ

Які реформи очікують на ЖКГ
239447 ПЕРЕГЛЯДІВ

Підприємства житлово-комунального господарства досі є збитковими

Підприємства житлово-комунального господарства досі є збитковими. Про це заявили у Міністерстві регіонального розвитку. У найближчих планах відомства – покращити систему функціонування та надання комунальних послуг населенню.
Як зазначають у профільному міністерстві, головна проблема ЖКГ в Україні – їх збитковість. Зокрема, у 2014 році збитки житлово-комунальних підприємств сягнули 3 мільярдів гривень. У зв’язку з цим представники Міністерства регіонального розвитку поставили мету - досягнути беззбитковості у цій галузі.
Серед усіх галузей ЖКГ найбільше збитків у минулому році понесли підприємства, що постачають населенню теплоенергію та воду.
Головним фактором, який, на думку спеціалістів, має покращити стан житлово-комунальних підприємств - створення гідних умов для їх діяльності. У зв’язку з цим, Кабінет міністрів видав постанову про виділення місцевим радам з державного бюджету спеціальної субвенції на компенсування боргів, які виникли через різницю у тарифах на тепло і воду. Зокрема, у певних випадках, така різниця виникала як результат розбіжностей фактичної ціни на теплоенергію та воду з тарифами, які утвердили у державних органах влади.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео