Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Контроль комунальних тарифів стане жорсткішим

133300 ПЕРЕГЛЯДІВ

Комунальні тарифи відтепер формуватимуть з урахуванням вимог відповідного закону, який був прийнятий парламентом і підписаний Президентом. Новий закон контролюватиме, щоб ціни тарифів на житлово-комунальні послуги не були вищими за економічно обґрунтовані витрати на них.

16 липня Верховною Радою був прийнятий закон про внесення змін до ряду законів про надання комунальних послуг, після чого документ подали на розгляд Президенту. Днями цей закон був підписаний Петром Порошенком і найближчим часом набере чинності.

Закон передбачає внесення ряду змін до закону про надання комунальних послуг. Зокрема, за його положеннями, ціни на тарифи за комунальні послуги не мають бути вищими за економічно обґрунтовані витрати на їх виробництво. За цим законом, будь-який спір стосовно формування і затвердження тарифів можу вирішуватися лише через суд.

Головною перевагою централізованого підходу до встановлення тарифів, як зазначається у пояснювальній записці до документу, є раціональне планування бюджетів держави та областей, а також підвищення ефективності функціонування сфери тепло- та водо забезпечення, що в результаті допоможе покращити виконання боргових обов’язків.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео