Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україні можуть пробачити частину боргу

186781 ПЕРЕГЛЯДІВ

Є вірогідність, що зовнішні кредитори України можуть списати 20 відсотків боргу. Спеціалізовані видання повідомляють про переговори між Міністерством фінансів України та комітетом кредиторів. За їхніми домовленостями, вже до кінця тижня може бути підписана угода, що допоможе списати п’яту частину боргу.

До кінця поточного тижня стануть відомими результати переговорів представників Міністерства фінансів України та комітетом кредиторів. Якщо сторони пристануть до цього рішення, воно стане раціональним компромісом між початковою пропозицією України, яка просила списання 40 відсотків боргу, і згодою комітету кредиторів на 5-відсоткову знижку.

Експерти називають таке рішення проблеми вагомим кроком у напрямку конструктивної співпраці України та кредиторів, що допоможе відкрити кредитування з МВФ.

За словами відомих фінансистів, Україна гідно відстояла свою позицію і повела себе у цій ситуації досить жорстко і прагматично.

Як зазначають експерти, якщо Україна доб’ється реструктуризації боргу, вона зможе розраховувати на збільшення іноземного капіталу. Після вирішення боргових питань найбільше можна розраховувати на інвесторів Західної Європи та Польщі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео