Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Валютні операції в Україні стали простішими

160252 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національний банк України спростив обмінні операції для громадян, збільшивши максимальну сумму зняття готівки у іноземній валюті до 20 тисяч гривень на добу. Раніше діяло обмеження у 14 тисяч гривень для однієї особи на добу.

Правління НБУ оприлюднило нову постанову, згідно якій змінюються правила зняття готівки в іноземній валюті: згідно документу, ліміт на одну добу збільшився з 15 до 20 тисяч гривень. На офіційному сайті Національного банку зазначають, що таке послаблення має своєю метою поновлення довіри населення до банківської системи. Запровадження більш поблажливої системи обміну валют з часом має сприяти притоку валютних депозитів.

Серед інших змін, які запровадив Національний банк, - обмеження з продажу національної валюти до 4 грудня: до вказаної дати в одні руки можна буде отримати не більше 3 тисяч у гривневому еквіваленті. Щодо видачі готівки в національній валюті через банкомати і каси Нацбанк продовжив обмеження, яке діяло і раніше — в одні руки видають максимум 300 тисяч гривень за добу.

Суттєві обмеження НБУ ввів у березні з метою припинити відтік депозитів та зупинити девальвацію гривні, яка на той час прогресувала. Наразі позиції національної валюти стабілізувалися, тож Нацбанк поступово знімає обмеження.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео