Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Банки очікують активізації кредитування

53546 ПЕРЕГЛЯДІВ

В українських банках заявили про оптимістичні прогнози щодо кредитування у найближчі 12 місяців. Підґрунтям для таких очікувань є результати опитувань, які спеціалісти Національного банку проводили у ІІІ кварталі 2015 року.

Національний банк України ініціював проведення опитувань, результати яких показали, що українці знову готові брати кредити у банках. За прогнозами, які склали спеціалісти НБУ, найближчі 12 місяців суб’єкти господарювання активніше звертатимуться до кредитування, зокрема у Нацбанку очікують збільшення обсягів та кількості кредитів.

За статистикою, 39 відсотків банків очікують на покращення якості портфелю корпоративних кредитів (у той час як минулого кварталу кількість таких банків сягала лише14 відсотків).

Проте щодо збільшення кількості роздрібних кредитів велика частина банків поки має скептичну позицію. Як зауважують спеціалісти з кредитування, українці ще недостатньо довіряють фінансовій ситуації у країні, тому не квапляться мати з банками серйозні довготривалі стосунки.

На даний момент на покращення якості кредитування фізичних осіб розраховують близько 40% респондентів, тоді як минулого року цей процент дорівнював 11 відсоткам.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео