Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Яку ціну доведеться платити за сигарети?

26916 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українським курцям невдовзі доведеться платити більше за сигарети — мінімальна вартість пачки цього тютюнового продукту складатиме 17 гривень. До таких змін призведе подорожчання акцизів, передбачених новим Податковим кодексом.

Експерти передбачають, що у березні 2015 року найдешевша пачка сигарет коштуватиме 17 гривень. Такі зміни, за словами спеціалістів, будуть результатом запровадження нових акцизів, що диктуються Податковим кодексом, що був прийнятий народними депутатами незадовго до Нового року. Так, акцизи на вироби з тютюну мають подорожчати на 30-40%.

До нового року за пачку сигарет середньої цінової категорії покупці платили трохи більше 6 гривень, з 1 січня 2016 року середня ціна змінилася і складає тепер 8,5 гривень, а у березні, як передбачають, через збільшення акцизу мінімум на 30 відсотків, цигарки коштуватимуть мінімум 17 гривень.

Крім збільшення акцизів на тютюнові вироби, новий Податковий кодекс передбачає подорожчання акцизів на спиртні напої. Зокрема, акциз на пиво і вина, крім натуральних виноградних, збільшився на 100%, на спирт та решту алкогольної продукції запропонували підняти акциз на 50%, а на слабоалкогольні напої — втричі.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео