Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

НБУ назвав банкрутом банк “Авант-Банк”

187886 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ще один український банк поповнив список неплатоспроможних. Цього разу банкрутом став “Авант-Банк”. Причиною назване тривале невиконання організацією своїх зобов’язань, що передбачені вимогами законодавства.

Національний банк України оголосив про своє рішення стосовно визнання неплатоспроможним банку “Авант”. Офіційне повідомлення НБУ стверджує, що акціонери цієї фінансової структури не мають конкретних планів щодо збільшення рівня ліквідності “Авант-Банку”, крім того, мали місце порушення у виконанні необхідних операцій у певний строк. Зважаючи на численні скарги від клієнтів - фізичних і юридичних осіб, які заявляли про невиконання банком взятих на себе зобов’язань, крім того — з причини погіршення ліквідності цієї структури Національний банк ще у 2015 році прийняв рішення, за яким фінансова організація буде віднесена до проблемних.

Тепер, коли банк поповнив список неплатоспроможних, Фонд гарантування вкладів візьме на себе зобов’язання щодо відшкодування збитків 96 відсоткам вкладників-фізичних осіб за встановленим законом порядком. Загалом Фонд має гарантувати виплату вкладів у розмірі 550 мільйонів гривень.

Протягом 2015 року було ліквідовано цілу низку банків, у тому числі — “Фінанси та Кредит”, “Надра”, “Контракт”, “Стандарт” та деякі інші.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео