Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Сума валютних надходжень від експорту товарів з Донецької області склала 1,5 мільярди доларів

Сума валютних надходжень від експорту товарів з Донецької області склала 1,5 мільярди доларів
108238 ПЕРЕГЛЯДІВ

За перше півріччя поточного року сума валютних надходжень від товарів, експортованих з підконтрольних українському Урядові територій Донецької області, до міжнародних ринків склала майже півтора мільярди американських доларів, що у порівнянні з минулорічним аналогічним періодом менше на більш ніж 21%. Це – з урахуванням того, що й загальноукраїнський товарний експорт значно знизився, втративши цього року майже 11%.

Варто відзначити, що продукція, котра виробляється у Донецькій області, експортується до 94-ох країн світу. Левову частку валютних надходжень 2016-го року забезпечила присутність українських товарів на європейських ринках – майже 51% і ці цифри парадоксально вищі за економічні показники минулих років. Але цьогоріч експорт товарів з Донецької області до Італії, котра два роки мала статус лідера серед тих країн, куди українські товари експортувалися найактивніше, різко знизився. Подібна ситуація склалася і в контексті ринкових відносин нашої держави з Російською Федерацією, Грузією, Туреччиною, Індонезією, Арабськими Еміратами та країнами Азії. Експортувати ж власні товари у Японію Донецька область взагалі припинила.

Проте, напрочуд гарно складаються відносини українського регіону з Польщею та Болгарією. Завдяки експорту власної продукції у зазначені вище країни, сума експортних валютних надходжень склала майже 200 мільйонів американських доларів.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео