Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Великобританія заплатить ЄС за власну незалежність

Великобританія заплатить ЄС за власну незалежність
189726 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавнє рішення Британського Королівства про вихід з Європейського союзу стало однією з найгучніших новин цього року. Причому, і скептичні, і схвальні коментарі стосовно цієї події розділилися майже порівну, а сам процес виходу отримав колоритну й лаконічну назву «Brexit». Але залишити ЄС однією з наймогутніших країн світу буде далеко не просто, зважаючи на мільярдні зобов'язання, котрі накопичувалися Великобританією роками. І наразі мова йде про 20 мільярдів євро.

 

Економічні аналітики вважають, що перш ніж вийти з Союзу, держава логічно має віддати йому усі свої борги, тому аналогічний фінансовий платіж складатиме 20 мільярдів євро, зважаючи на бюджетні неоплачені асигнування, пенсійні та майбутні договірні зобов'язання Королівства. Цікаво, що саме у вищезазначену суму ЄС оцінює частку Великобританії й у контексті будування загального бюджету єврозони.

Ще цікавіше те, що покривати 20-мільярдний борг швидше за все будуть британські платники податків, у чому економісти вже вбачають чергову хвилю невдоволення з боку навіть тих простих громадян, котрі голосували за вихід своєї країни з ЄС на Референдумі. Важливо додати, що сума боргу покриватиме виключно витрати на вже затверджені у ЄС проекти, а не майбутній дефіцит Королівства.


Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео