Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Ціни на продукти поки не падатимуть

Ціни на продукти поки не падатимуть
238756 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українцям не варто очікувати на зниження цін на продукти харчування, принаймні найближчим часом

Українцям не варто очікувати на зниження цін на продукти харчування, принаймні найближчим часом. Про це, аналізуючи економічну ситуацію, заявляють експерти.
Вони повідомляють, що вартість продуктів в українських магазинах поки суттєво не зміниться, навіть з урахуванням відносної стабілізації курсу гривні, до якого більшість супермаркетів прив’язують свої ціни.
На думку спеціалістів, найближчим часом покупцям не варто очікувати суттєвих коливань цін – продукти не дорожчатимуть і не ставатимуть дешевшими. Основним фактором ризику, який враховують при ціноутворенні власники супермаркетів – бойові дії на сході держави.
З приводу зависоких цін уже 13 великих магазинів отримали попередження від Антимонопольного комітету з вимогою регулювати ціноутворення. Однак імовірніше, ця міра лише стримає ріст цін, але не сприятиме їх зниженню.
До кінця весни не прогнозують суттєве зниження цін на продукти харчування. Проте спеціалісти попереджають, що ближче до літа знову можуть піднятися у ціні хліб та інші борошняні вироби, а також овочі через високі ціни на посівні ресурси. Однак при успішному закінченні військових дій на сході експерти припускають стабілізацію ситуації до початку літа.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео