Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна може не отримати черговий кредитний транш від МВФ

Україна може не отримати черговий кредитний транш від МВФ
108253 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже два мільярди американських доларів – саме стільки складає сума нового кредитного траншу Українській державі від Міжнародного валютного фонду, доля котрого вирішуватиметься вже у цьогорічному вересні. Проте, за словами Джеффрі Пайєтта – Посла Сполучених Штатів Америки в Україні – економіка нашої держави достатньо зміцніла для того, аби не отримувати нову партію фінансової допомоги від МВФ.

З точки зору містера Пайєтта, український обмінний курс нарешті зазнав стабільності, а фінансових резервів більш ніж достатньо. До того ж, завдяки початку масштабного реформування в Україні, довіра до неї з боку іноземних партнерів-кредиторів зросла ще більше, що не могло не відобразитися на державній економіці у вигляді залучення багатомільйонних інвестицій у найрізноманітніші українські галузі.

Варто відзначити, що третій транш від МВФ мав бути наданим Україні ще рік тому. Проте, представники Фонду відтермінували цю подію, наголошуючи на запізненні Українською державою подати усі необхідні документи для цього та на відсутності у неї можливостей ефективно впровадити реформи. Цікаво, що наразі найбільше гальмує отримання Україною траншу відсутність належного функціонування проблематичної системи електронного декларування. Відтак, МВФ просто відмовляється фінансувати країну, котра заохочує корупцію серед посадовців.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео