Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Новини України: Національний банк хоче встановити єдиний курс на валютному ринку

211805 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час щотижневої наради Національного банку України обговорювалась можливість встановлення єдиного курсу валют на ринку.


Під час щотижневої наради Національного банку України обговорювалась можливість встановлення єдиного курсу валют на ринку. Про це повідомили у прес-службі НБУ. Як повідомили зараз Національний банк спільно з банкірами буде працювати над запровадженням нового механізму, який дозволить встановити врівноважений курс на валютному ринку. «Ми працюємо над встановленням єдиного реального і ефективного курсу на валютному ринку», - повідомила голова НБУ Валерія Гонтарєва.
За повідомленнями учасників наради очікується скасування політики Національного банку щодо встановлення індикативних курсів на валютному ринку, а це, у свою чергу, дозволить торгувати валютою за реальним курсом і, водночас, ліквідує «чорний» ринок валют. На думку більшості банкірів проведення щоденних цільових аукціонів валют зараз призводить лише до утворення дисбалансу між офіційним, міжбанківським і реальним курсом. Поки що було прийнято рішення зберегти діючі правила до кінця лютого і очікувати рішення Міжнародного валютного фонду щодо надання кредити Україні і лише за його результатами проводити зміни.

 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео