Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Гірше українцям вже не буде

Гірше українцям вже не буде
159156 ПЕРЕГЛЯДІВ

Економісти аналізують фінансову та соціальну ситуацію в Україні і заспокоюють українців: держава досягла найгіршого з можливих становищ, тож тепер почнеться поступовий підйом


Економісти аналізують фінансову та соціальну ситуацію в Україні і заспокоюють українців: держава досягла найгіршого з можливих становищ, тож тепер почнеться поступовий підйом.
Економісти попереджають, що найгірше у стані економіки позаду, більшого шоку, ніж під час стрімкого падіння гривні і тотального подорожчання, українці не переживатимуть. Відтепер для налагодження економіки потрібно запровадити в дію реформи, передбачені умовами МВФ. Чим скоріше і послідовніше українська влада запроваджуватиме в дію ці реформи, тим скоріше почнуться позитивні зрушення. При цьому експерти Олег Устенко і Максим Борода зауважили, що структурними реформами, передбаченими меморандумом з МВФ, які покликані реально змінити ситуацію, є боротьба з корупцією і реформування системи управління, а не постійне підвищення тарифів. При цьому, на думку економістів, будь-які реформи спочатку викликають спротив у народу, оскільки для розуміння їх дії потрібен певний час.
Як зазначають експерти, найбільше від падіння гривні постраждали найнижчі шари населення – люди, які отримують мінімальну зарплату. Зараз рівень мінімальної зарплати є найменшим за всю історію України і становить 44 долари.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео