Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

VAB Банк підлягає ліквідації?

VAB Банк підлягає ліквідації?
79760 ПЕРЕГЛЯДІВ

У НБУ повідомили про ліквідацію VAB Банку, який був визнаний проблемним ще восени 2014 року. Інформацію про майбутнє відкликання ліцензії цієї фінансової установи надали у прес-службі Нацбанку


У НБУ повідомили про ліквідацію VAB Банку, який був визнаний проблемним ще восени 2014 року. Інформацію про майбутнє відкликання ліцензії цієї фінансової установи надали у прес-службі Нацбанку.
У Нацбанку України вирішили відкликати ліцензію VAB Банку через неплатоспроможність. Ще з квітня 2014 року НБУ спостерігав за роботою цього банку і звертав увагу керівництва на велику кількість потенційних ризиків у діяльності банку. Неплатоспроможним VAB Банк був визнаний ще у листопаді 2014 року, тоді ж у ньому була введена тимчасова адміністрація, а за місяць до того, у жовтні, його віднесли до категорії проблемних. Тоді ж Нацбанк дав керівництву банку термін на реалізацію мір, спрямованих на приведення діяльності банку у відповідність до законодавчих вимог.
За даними НБУ, на 1 січня за розміром активів VAB Банк перебував на 21 місці серед усіх 158 банків, що функціонують в Україні. Загальний розмір активів установи на той момент складав 11,426 мільярдів гривень.
Основним акціонером VAB Банк є Кіпрська компанія Quickcom Limited, що, як відомо, контролюється Олегом Бахматюком.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео