Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

«ПриватБанк» отримав кредит від НБУ

«ПриватБанк» отримав кредит від НБУ
106325 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національний банк України надав одному з найкрупніших банків держави кредит у 34 мільйони доларів. Ця допомога носить стабілізаційний характер і має на меті підтримку ліквідності банківської структури


Національний банк України надав одному з найкрупніших банків держави кредит у 34 мільйони доларів. Ця допомога носить стабілізаційний характер і має на меті підтримку ліквідності банківської структури.
Про надання «ПриватБанку» стабілізаційного характеру у сумі 34 мільйони доларів, повідомили офіційні джерела НБУ. Дія кредиту розрахована на 2 роки, основною метою такої допомоги називають підтримку ліквідності кредитної установи, яка наразі є найбільшою в Україні. Стабілізаційні кредити видають банкам для того, щоб навіть за складної фінансової ситуації вони могли повністю виконувати свої зобов’язання перед вкладниками.
У якості забезпечення цього кредиту банк надав Нацбанку повітряні судна та поруку власника найбільшої долі цієї фінансової структури.
Найбільша частина активів «ПриватБанку» належить власнику групи «Приват» Ігорю Коломойському, колишньому голові Дніпропетровщини.
Наразі це другий кредит, наданий Нацбанком цій фінансовій структурі, яка, за даними НБУ, включає 26 відсотків вкладів фізичних осіб та 15% усіх активів української банківської системи.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео