Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Україна більше не платить за електрику для зони АТО

Україна більше не платить за електрику для зони АТО
159450 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна припинила оплачувати поставки російської електроенергії на окуповані бойовиками території. Про це заявив Міністр енергетики України.


Україна припинила оплачувати поставки російської електроенергії на окуповані бойовиками території. Про це заявив Міністр енергетики України. Головна причина – східний регіон не оплачує отриману електроенергію.
Міністр енергетики Володимир Демчишин заявив про припинення оплати Україною електроенергії, яка постачається з Росії до зони АТО. Як розповіли у профільному міністерстві, Україна припинила перераховувати гроші за російську електроенергію починаючи з 10 квітня. Основна причина цього – несплата Донбасом за використані ресурси. Зокрема, у лютому борг східних областей за електроенергію сягнув 3,5 мільярда гривень. За використаний газ зона АТО заборгувала 7,5 мільярда гривень.
Решта території держави, за словами урядовця, за останній місяць використала мінімум російської електроенергії, чого вдалося досягти завдяки збільшенню видобування вугілля. Однак тут, за словами чиновників, є ще одна проблема – шахти, що можуть давати вугілля марки антрацит, знаходяться на територіях, підконтрольних сепаратистам, а решту українських шахт урядовець неефективними.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео