Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Генштаб розповів, яким чином в Україні проходить демобілізація

Генштаб розповів, яким чином в Україні проходить демобілізація
106310 ПЕРЕГЛЯДІВ

Конфлікт на Донбасі дійшов тієї відмітки, коли можна говорити, що розпочалася деескалація.

Конфлікт на Донбасі дійшов тієї відмітки, коли можна говорити, що розпочалася деескалація. Хоча, все ще ведуться перестрілки, більша частина території Донбасу все ще знаходиться під окупацією – наші військові поступово повертаються додому.
Генерал-полковник Віктор Муженко звітує, що додому повернулися вже 30 тисяч військових. Це приблизно 80% тих, хто мав пройти процедуру демобілізації.
Тим не менш, Генштаб скаржиться, що в Україні все ще залишається напруженою ситуація з фаховою кадровою підготовкою наших військових.
«Ми не можемо тримати наших солдат постійно в окопах. Зараз додому вже повернулися 80% нашої армії, але ж це не значить, що на наших позиціях нікого не лишилося. Провелася ротація. Єдине, що варто сказати – це те, що стає дедалі важче знаходити кваліфікованих військових для служби в АТО. Наші хлопці заслуговують комплексної підготовки в тилу, а не здобування досвіду в бою», - зазначає Муженко.
Генштаб також зазначив, що всі військові, які були мобілізовані під час першої хвилі – додому відправляться не пізніше 5-7 травня.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео