Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Година запитань до Уряду. Про що промовчав віце-прем’єр Кубраков і не змовчав Тищенко

Година запитань до Уряду. Про що промовчав віце-прем’єр Кубраков і не змовчав Тищенко
394000 ПЕРЕГЛЯДІВ

Година запитань до Уряду, на якій був присутній віце-прем'єр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, перетворилася для нього на непросте випробування. Так колишній «слуга народу», а нині позафракційний нардеп Микола Тищенко, який є заступником голови комітету з питань транспорту та інфраструктури, буквально засипав урядовця незручними питаннями. Вгамовувати Тищенка, який прорвався до трибуни, довелося навіть спікеру Руслану Стефанчуку.

Своєю чергою телеграм-канал «Тищдень» підготував свій список питань до Кубракова. Зокрема, вони стосуються стану справ на такому критичному інфраструктурному гіганті як Укрзалізниця, захисту об’єктів енергетики та утаємниченості діяльності міністерства і розслідування карних справ, за якими проходить віце-прем’єр.

«Які роботи було проведено на 76 млрд грн, виділені на захист енергетичної інфраструктури? 10 з яких — на Трипільську ТЕС, яку так і не було захищено.

Які вжито дії щодо запобігання зловживань та хабарів для пришвидшення перетину кордону за єЧергою?

Чи доповідав Вам заступник міністра Деркач С.А. про звернення співробітників Укртрансбезпеки про корупцію в Чернівецькій обл? Які вжито дії щодо цього?

Який стан боротьби в Укрзалізниці з відомими неефективними закупками?

Який обсяг вантажних перевезень на Укрзалізниці був у 2019, 2022 році та яка спостерігається тенденція зараз?

Яка ситуація щодо проведення капітального ремонту колійного господарства, електрифікації, підстанцій Укрзалізниці?

Олександре, чому карні справи під слідством НАБУ, де Ви є фігурантом, під грифом «секретно»?

Чому Ви засекретили всю економічну інформацію щодо діяльності міністерства?

Чому не звітуєте та не відповідаєте на запитання профільного комітету з питань  транспорту та інфраструктури? Що Ви приховуєте?»

Проаналізувавши звіт Кубракова, канал «Тищдень» підсумовує, що він представляє собою перелік роботи штатного працівника міністерства і більше схожий на «фількіну грамоту».

Нагадаємо, що останнім часом мусуються розмови щодо кадрових перестановок в Кабміні. Так, вже написав заяву про звільнення міністр аграрної політики Микола Сольський, якого НАБУ та САП підозрюють у заволодінні державною землею на майже 300 млн грн. Прізвище віце-прем'єра Кубракова також називається серед найймовірніших претендентів на відставку. Як стверджують джерела у Верховній Раді, до розгляду кадрових питань народні депутати приступлять на початку травня. 

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео