Телеканал УНТ
Українське Народне Телебачення
Головне в Україні

Мир, якому не раді: перемир’я залишило бійців без зовнішньої допомоги волонтерів

Мир, якому не раді: перемир’я залишило бійців без зовнішньої допомоги волонтерів
79783 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз сторони заключили перемир’я і як відзначають різні організації, різко спав рівень допомоги нашим військовим.

Ще за доби середньовіччя солдат на війну збирали їх сім’ї, друзі, навіть цілі вулиці. На початку війни наші захисники, ідучи на АТО, також збиралися на війну самотужки. Коли конфлікт досягнув свого апогею – виявилося, що до озброєння та «обмундирування» наших військових стали волонтери. Навіть Президент відмітив, що в Україні розвинувся неабиякий потужний волонтерський рух.
Зараз сторони заключили перемир’я і як відзначають різні організації, різко спав рівень допомоги нашим військовим.
«Коли ще було не ясно, чи буде мир на Донбасі, чи ні – люди тягнулися до наших центрів і намагалися хоч якось допомогти нашим хлопцям: хтось приносив пару взуття, хтось віддавав зайву пару окулярів. В останні дні оборони Донецького аеропорту люди перераховували рекордні суми. А коли з екранів телевізорів ми побачили, що Президент заключив мирний договір – люди, звісно заспокоїлись, а разом із цим перестали активно допомагати волонтерським центрам», - розповідає на своїй сторінці у соц. мережі Віталій Дейнега, учасник руху «Повернися живим» і додає, що військова загроза зменшилася, а ось потреби військових – ні.
Волонтери розповідають, що більшість організацій може надати допомогу лише за підтримки діаспор: «Українці кажуть, що у новинах ідуть повідомлення про «мир», «мирний договір». Але ж це не кінець війни. Наші хлопці, як стояли в окопах – так і продовжують там стояти. Потреби військових госпіталів не зменшилися. Інша справа, що зараз і самим цивільним громадянам скоро буде потрібна волонтерська допомога, адже зараз для багатьох вже важко виділити зайві 50 гривень…».
Волонтери закликають не гребувати пропозиціями про допомогу, адже навіть пара футболок чи взуття зможуть хоч якось полегшити життя на передовій.

Редактор: unt@ukr.net

© 2010 Телеканал УНТ Українське Народне Телебачення

Мої відео